Putopisac

Patong

13.08.2008 (dan 22)

Phuket

Ujutro sam popio kafu i otišao do Internet cafea da vidim šta ima novo. Zatim sam otišao na plažu i kupao se cijeli dan. Naravno, po običaju, izgorio sam na suncu. Poslije podne, otišao do supermarketa i kupio neku hranu. Tu sam sreo momke koji su bili u busu s kojim sam došao. Jedan od njih, crnac, se upravo tetovirao. Kažu da planiraju da idu na rafting. Ideja nije loša.

Patong

Patong

Oko 22 sata sam izašao van. Ulice su prepune. Neonske reklame na sve strane. Svi klubovi su puni, a plesačice plešu na šankovima. Stotine kurvi stoje cijelom dužinom ulice, sa obe strane, kao na vojnoj smotri, na metar jedna od druge. Nevjerovatan prizor! Neke od njih su zapravo muškarci, ali neki od njih tako dobro izgledaju da nema šanse da ih provališ da nisu žene. Jedino da se obrati pažnja na kukove i Adamovu jabučicu na vratu ili pripaziti na glas. Ali ponekad ni to nije sigurno. Drugo, transvestiti nastupaju mnogo agresivnije prema prolaznicima, tako da skaču na njih i grle ih i vuku za ruke. Ma samo neka mi priđe neki kuronja da me zagrli. Na ulici se prodaju ture za obilazak obližnjih ostrva.

Patong

Patong

Početne cijene su duplo veće od realnih, tako da se u samom startu to skida na pola. Uzimam jedan aranžman za sutra, za ostrva Phi Phi za 1400 bahta. Ujutro će me dočekati minibus ispred hotela, koji će me odvesti do pristaništa, a dalje se ide brodićem do ostrva. Sve je perfektno organizovano, tako da nema brige ni za šta. Veče sam proveo u klubu Rock house gdje su neki momci svirali heavy metal. Konobarice su imale đavolje rogove na glavi sa svijetlećim lampicama, a neke su imale i uniforme bolničarki koje su gostima davale injekcije sa nekim žestokim pićem.


<< prethodna                                                                                  sledeća >>