Putopisac

Hramovi Laosa

08.08.2008 (dan 17)

Vientiane

Ustao sam oko 7.00. Obišao sam agencije za ture oko grada. Sve je nenormalno skupo, ne razumijem zašto, ali ne pada mi na pamet da idem odavde s njima i da plaćam toliko.

Patuxay

Patuxay

Aranžmani za treking u džunglu su oko stotinjak $ pa i više. Nastavio sam sa obilaskom grada. Obišao sam spomenik pobjede Patuxay posvećen svima koji su se borili za nezavisnost od Francuske. To je jedna vrsta trijumfalne kapije. Ima ulaz i moguće je popeti se na vrh, što sam i uradio.

Wat Si Saket

Wat Si Saket

Sljedeće za obilazak je hram Wat Si Saket, izgrađen 1818. godine. Nakon ovoga sam otišao do predsjedničke palate, pa That Dam ili Crna stupa, za koju mnogi vjeruju da u njemu živi zmaj sa 7 glava koji je pokušao da zaštiti grad od invazije armije Siama 1927. godine.

That Dam ili Crna stupa

That Dam ili Crna stupa

Ja ga nisam vidio. Ljudi su stvarno maštoviti ovdje. Nakon jedno dva – tri sata šetanja po gradu, sjeo sam u neki café – restoran i večerao. Nakon toga sam se bacio na točeno pivo u bokalu. Konobarica samo dosipa, čim čaša dođe do pola, eto nje da dospe iz bokala. To mi se baš dopalo. Pivo je Beerlao i nije loše. Ide ovo pivo odlično, tako da sam smazao već tri bokala i dobro se napio. A imao sam i neku želju da se udesim, nakon svih ovih napora zadnjih dana. Nakon toga sam opet posjetio onaj bar sa živom muzikom, gdje sam se dokrajčio. Ne sjećam se kako sam došao u sobu.


<< prethodna                                                                                  sledeća >>